Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Postat de Luana in Dulciuri
10 Noi 2015 | 3517 vizualizari
Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Este cea mai buna placinta de post si de dulce, o ador !!

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 250 ml ulei
  • 25o ml apa minerala
  • 5 lg zahar
  • 1 plic pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lg esenta vanilie
  • Pentru umplutura
  • 6-7 mere
  • 200 gr dulceata gutui
  • 2 lg gris
  • o lingurita scortisoara
  • zahar pt ornat

Mod de preparare

Foile:

Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina. 

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua.

Umplutura:

Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi lasa un sos , apoi luam de pe foc adaugam scortisoara si grisul.

Dupa racire adaugam si dulceata de gutui.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie adaugam umplutura si cea dea 2 foaia .

Dam ca cuptorul preincalzit circa 40 min .

Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete umplute

Postat de caroline

Cosulete umplute

Capsunile le spalam si le stergem cu un servet de hartie.  Ciocolata o rupem bucati si o topim la foc mic impreuna cu laptele,amestecand continuu , dupa care o lasam sa se raceasca putin...

Citeste continuarea

Papuci cu banane

Postat de comanligia

Papuci cu banane

Aluatul: Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa. Se acopera cu folie alimentara si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2015, 20:17
Buna placinta
la 10.11.2015, 20:18
multu
la 10.11.2015, 20:19
Delicioasa!
la 10.11.2015, 20:22
Amestecul e minunat, iar mirosul este unul care aproape că poate răzbate prin pereţi. De gust ce să mai zic, că-mi şi închipui.
la 10.11.2015, 20:28
si eu fac cu dulceata, cand nu mai am umplutura )

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking