Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Postat de Luana in Dulciuri
10 Noi 2015 | 3523 vizualizari
Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor

Este cea mai buna placinta de post si de dulce, o ador !!

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 250 ml ulei
  • 25o ml apa minerala
  • 5 lg zahar
  • 1 plic pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lg esenta vanilie
  • Pentru umplutura
  • 6-7 mere
  • 200 gr dulceata gutui
  • 2 lg gris
  • o lingurita scortisoara
  • zahar pt ornat

Mod de preparare

Foile:

Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina. 

Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il impartim in doua.

Umplutura:

Merele se spala si se da prin razatoare ( mare ) si le calim pana isi lasa un sos , apoi luam de pe foc adaugam scortisoara si grisul.

Dupa racire adaugam si dulceata de gutui.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie adaugam umplutura si cea dea 2 foaia .

Dam ca cuptorul preincalzit circa 40 min .

Se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui By Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Muffins cu bucati de ciocolata

Postat de cristeena20

Muffins cu bucati de ciocolata

Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt,sarea si cacaoa   Margarina se topeste si o amestecam cu zaharul si adaugam iaurtul  si oul intreg. Amestecam bine  si...

Citeste continuarea

Rahat de casa cu menta

Postat de ctlina

Rahat de casa cu menta

Tapetati cu hartie de copt o forma sau o tava adanca dar nu prea mare. Ungeti hartia cu un pic de ulei. Într-un castron, se amestecă amidonul de porumb cu 50 cl de apă rece. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2015, 20:17
Buna placinta
la 10.11.2015, 20:18
multu
la 10.11.2015, 20:19
Delicioasa!
la 10.11.2015, 20:22
Amestecul e minunat, iar mirosul este unul care aproape că poate răzbate prin pereţi. De gust ce să mai zic, că-mi şi închipui.
la 10.11.2015, 20:28
si eu fac cu dulceata, cand nu mai am umplutura )

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking