Placinta cu mere si nuci in foietaj

Postat de aliliana in Dulciuri
27 Apr 2014 | 6657 vizualizari
Placinta cu mere si nuci in foietaj

Ingrediente

  • un pachet foietaj comert
  • 10-12 ( mai maricele)
  • 200 g nuca
  • scortisoara
  • 5-8 linguri zahar ( cat se doreste de dulce)
  • 2 linguri gris ( rase)
  • un plic zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul se  decongeleaza ( eu l-am tinut in frigider de pe o zi pe alta). Merele le-am curata de coaja ( desi prefer sa nu le curat, am executat operatiunea pentru ca prajitura a  fost o masa). Nuca se prajeste putin si se toaca. 

Merele se pun la calit  impreuna cu zaharul, zaharul vanilat. Dupa ce se calesc putin si isi lasa zeama se adauga grisul. La  final se pune nuca si scortisoara.

 Se ia o tava ( am folosit tava aragazului), se tapeteaza cu margarina. Se pune prima foaie de foietaj, pe care am intins-o putin cu sucitorul. Se adauga merele si ultima foaie de aluat. Inainte sa pune ultima foaie, executam niste crestaturi cu cutitul. Se aseza peste mere, se pune placinta la cuptor pentru 30 min. Cand este gata se da la rece si se pudreaza.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert ciocolata in trei culori

Postat de RODIMUR

Desert ciocolata in trei culori

Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de Constelatialeu

Cozonac fara framantare

Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2014, 09:27
prezent!
la 27.04.2014, 09:28
Claudia...reteta e cam expirata, dar cu mare drag, oricand..
la 27.04.2014, 09:37
buna buna
la 27.04.2014, 09:49
Super combinatie!
la 27.04.2014, 09:59
Buuna placinta ta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking