Ingrediente
- 400-500 g brânză de capră
- 500 g spanac ( congelat)
- 50 ml smântână
- sare, piper
- 5 ouă
- aluat foietaj
- ciuperci ( 100 g )
- 3 cepe verzi + una uscată
- jumătate de legătură de pătrunjel
- jumătate de legătură de mărar
Mod de preparare
Am lăsat foietajul deoparte pentru a se decongela. Am călit ceapa și ciupercile, după care am adăugat spanacul și condimentele și am lăsat pe foc până s-a făcut spanacul. Apoi am lăsat la scurs compoziția obținută. Între timp am dat prin răzătoare brânza. După ce s-a răcit spanacul l-am adăugat peste brânzică și am amestecat, împreună cu smântâna, mărarul, pătrunjelul și 4 ouă. Condimentăm dacă mai este necesar. Ungem vasul cu unt ( sau punem foaie de copt ) și punem primul strat de foietaj. Îl înțepăm pe alocuri cu furculița și turnăm compoziția obtinută. Acoperim cu cel de-al doilea strat și înțepăm cu furculița. Din foietajul ce ne rămâne tăiem fâșii lungi pentru a decora plăcinta. Cu oul rămas ungem plăcinta și o introducem în cuptor pentru 50-60 de minute la 160 grade, până se rumenește frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|