Ingrediente
- un pachet foi de placinta 400 g
- 6 oua
- 500 g branza de vaci
- 500 g smantana grasa
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 100 ml ulei
- stafide pentru ornat
Mod de preparare
Decongelam foile de placinta lent, de preferat le lasam de seara pana dimineata. Eu am gasit 16 foi subtiri in pachet, pentru fiecare rulou am folosit 2 foi, deci mi-au iesit 8 rulouri.
Intr-un castron facem crema de branza din 250 g smantana, 3 oua, zaharul vanilinat si toata branza rasa.
Ungem o tava rotunda cu ulei pentru a aseza rulourile cu branza.
Luam cate 2 foi subtiri, ungem cu putin ulei (doar pe cea pe care punem crema) si apoi intindem cu o spatula 3-4 linguri crema de branza. Rasucim si facem un rulou pe care-l asezam in tava pe margine. Repetam operatiunea cu toate cele 8 rulouri. Le asezam in tava una in continuarea celeilalte, placinta luand forma unui melc.
Cand am terminat de asezat toate rulourile in tava, le ungem cu putin ulei, apoi adaugam peste ele o compozitie formata din restul de smantana si 3 oua batute bine.
Se introduce la cuptor timp de 40 minute la foc mediu. Se serveste dupa ce s-a racit. Are un gust desavarsit! Se poate orna cu stafide.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|