Ingrediente
- Pentru o tava mare de aragaz 50 cm/ 40 cm
- 1 pachet foi de placita Phyllo pastry (foi subtiri) 450 gr
- 500 gr telemea sau 250 gr telemea si 250 gr branza de vaci nesarata
- 500 ml smantana
- 6 oua
- 150 ml ulei
Mod de preparare
In primul rand dezgetam foile de placinta la temperatura camerei sau le lasam peste noapte in frigider.
Radem branza telemea si o amestecam cu 3 oua batute si cu jumatate din cantitatea de smanatana.
Punem uleiul intr-o cana si ne pregatim o pensula de silicon sa ungem foile.
Rulourile se fac din doua foi pe care le vom unge cu ulei apoi punem umplutura intr-o margine si rulam. Doar prima foaie o ungem cu ulei, pe ce-a de-a doua vom pune umplutura.
Tava in care coacem o ungem si pe ea cu ulei si asezam rulourile unul langa altul. Mie mi-au incaput 6 rulouri.
Intr-un castronel batem celelalte 3 oua si le amestecam cu smantana ramasa. Compozitia rezultata o turnam peste rulouri si o intindem bine.
Preincalzim cuptorul la 180ºC si coacem placinta pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Este foarte buna cand este calda, se serveste langa un pahar cu lapte batut sau chiar cu un pahar de vin rosu!
Este delicioasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|