Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

Postat de farfuriavesela in Dulciuri
11 Mai 2014 | 26213 vizualizari
Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

Nu este greu deloc, o să vedeți mai jos rețeta pas cu pas și sigur o să vă iasă bine !

Ingrediente

  • Pentru foaia de plăcintă
  • 1 cub (25 gr) de drojdie proaspătă / 7-10 gr drojdie uscata
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 cană apă puțin călduță
  • 1 kg făină
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri oțet
  • Pentru compoziție
  • 1 lămâie
  • 1 bucată de aprox. 1 kg de brânză potrivit de sărată (nu foarte sărata). Dacă brânza este foarte sărată, o puneți cu apă la desărat.
  • 1 cană zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic de zahăr praf
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • Pentru pus peste placintă înainte de coacere
  • 1 cană iaurt
  • 2 ouă

Mod de preparare

Cum facem ?

Începem prin a pregăti foaia. Peste făină punem drojdia frecată cu o liguriță de zahăr, un pic de sare, 2 linguri de ulei și două linguri de oțet. Frământăm până obținem o cocă moale,  dar care nu ni se lipește de mână. Dacă mai este nevoie mai adăugați puțină faină, pâna ce aluatul se desprinde de pe mâini. Împărțim coca in 2 părți și o lăsăm să crească cât timp pregătim compoziția de brânză.

Compoziția

Radem brânza, peste ea adăugăm ouăle întregi, cele 2 plicuri de zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie și o cană de zahăr.

Umplem foile cu brânză

Cele 2 mingi de cocă le împărțim iară în 2, astfel avem 4 mingiuțe de cocă, pentru  4 foi de plăcintă. Punem făină pe blatul de lucru și întindem cu sucitorul o foaie subțire, ca în filmuleț.

O stropim cu ulei, punem brânza numai în partea de jos și apoi aducem foaia de aluat peste zona cu brânză. O încrețim și o invităm în tava unsă în prealabil cu ulei. După ce umplem toate cele 4 foi cu brânză, punem peste ele în tavă 1 cutie de iaurt amestecat cu 2 ouă.

Apoi punem plăcinta la cuptor, la foc mic, 40-50 de minute. Nu o coaceți excesiv, să  nu fie prea pâinoasă.

Cam asta ar fi, rezultatul este savuros și copiii o mănâncă înainte să se răcească !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă dobrogeană rețeta autentică" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Postat de simona72

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare...

Citeste continuarea

Reteta de paleuri cu ciocolata

Postat de privatelaura

Reteta de paleuri cu ciocolata

Iata cum se prepara reteta de Paleuri cu ciocolata: Mai intai, trebuie preparata crema de ciocolata care va trebui sa stea la rece. Intr-un vas, se infierbanta pe foc, smantana lichida. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2014, 19:41
la 11.05.2014, 19:43
excelenta!
la 11.05.2014, 19:46
la 11.05.2014, 19:47
la 11.05.2014, 20:07
woow....ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking