Placinta insiropata din foietaj si mere

Postat de merisor67 in Prajituri
27 Ian 2014 | 7610 vizualizari
Placinta insiropata din foietaj si mere

Este o placinta aromata cu multe mere si scortisoara.

Ingrediente

  • 1/2 pachet cu foi pentru placinta(10 foi)
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt pentru uns foile
  • Sirop din:
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • sirop rezultat de la prepararea merelor
  • 2-3 linguri apa(in functie de siropul de mere rezultat)

Mod de preparare

Decongelam pachetul cu foi de placinta.

Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam pe razatoarea mare, apoi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu scortisoara.

Le lasam cam 15 minute la foc mediu, pana se formeaza putin sirop, mestecand din cand in cand.

Rasturnam merele intr-o sita sa se scurga siropul rezultat si le lasam sa se raceasca.

Untul il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie, chiar si topit este bun.

Ungem fiecare foaie de placinta cu unt si le asezam una peste alta.

Intindem merele la un capat al foilor si le rulam astfel incat umplutura de mere va ramane la mijloc, avand grija sa mai ungem cu unt dosul foii care se va rula.

Ungem o forma de guguluf cu putin unt si asezam ruloul de placinta in ea.

Coacem placinta la 180 de grade pentru 35 de minute.

Intre timp preparam siropul din zeama de la mere, apa , zahar, esenta si zaharul vanilat.

Fierbem aceste ingrediente pana la diluarea zaharului.

Lasam placinta in cuptor pana se usuca foile putin pe margini, apoi o scoatem din cuptor,turnam siropul deasu[pra si o mai dam 5 minute la cuptor.

Este foarte buna atat calda cat si rece, putin dulce si foarte aromata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata din foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

Postat de Oana

Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (unsă cu unt) în care așezi pișcoturile în mod uniform. Desfaci conserva de mandarine, strecori sucul, iar mandarinele se lași la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 18:37
ce bine arata
la 27.01.2014, 18:40
Coronita este doar pentru premianti ? sau pot si astia repetentii ca mine sa serveasca ?
la 27.01.2014, 18:41
Ce pofta mi-ai facut!
la 27.01.2014, 18:42
Mihaela, premiantii cred ca s-au emancipat au trecut la torturi etajate sau ceva mai sofisticat )
la 27.01.2014, 18:42
Dya

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking