Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde

Postat de MIUTA in Aperitive / Garnituri
3 Iun 2011 | 10368 vizualizari
Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde

Aceasta placinta o mancam de cand eram foarte mica.Imi amintesc ca o facea bunica mea si ii spunea "VARZAR".Nu stiu de ce avea acest nume deoarece placinta nu contine varza.Atunci nu ma omoram dupa placinta,ma miram cum pot manca parintii mei atatea buruieni si sa le mai si placa. Ieri am fost la mama si o avea deja scoasa din cuptor,inca fierbinte. Am fost foarte impresionata de gustul delicios al placintei. Cand am ajuns acasa am facut si eu doua tavi. Imi pare rau nu mai am nici o firmitura,s-a mancat toata.Dar va recomand reteta tuturor celor care iubiti "buruienile".

Ingrediente

  • BLAT
  • un cub drojdie
  • o lingurita zahar
  • putina sare
  • 300 g faina
  • apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • un kg cas de oaie
  • 2 legaturi marar
  • 4 legaturi cozi de ceapa
  • 4 oua
  • sare

Mod de preparare

La inceput am amestecat toate ingredientele pentru coca.De fapt este un aluat de paine dar trebuie sa fie moale.Se lasa la dospit.

Intr-un lighean am dat pe razatoare casul.Am pus peste cas marar tocat marunt si cozi de ceapa tocate.Am pus sare dupa gust si patru oua intregi.Am amestecat bine toate ingredientele.Am uns doua tavi cu ulei de masline si am pus aluatul dospit dupa ce l-am impartit.

Am impartit umplutura si am pus-o in tavi peste aluatul dospit.

Se lasa inca 10 minute sa creasca si se da la cuptor la foc mediu.

Se serveste calda,simpla sau cu smantana.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada pizza

Postat de MotanLaOale

Rulada pizza

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...

Citeste continuarea

Tarta cu leurda, ciuperci si branza

Postat de Sim0naWorld

Tarta cu leurda, ciuperci si branza

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat faina cu margarina la temperatura camerei, oul, sare si apa. Am framantat un aluat sfaramicios, pe care l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2011, 21:32
Cred ca e tare buna dar fara marar merge?
la 03.06.2011, 21:35
Da Mirela merge si fara marar.Poti sa pui doar ceapa verde.Multumesc
la 03.06.2011, 21:38
Daaaa...eu iubesc " bloscotinele" cum zice mama arata superb esti frumoasa tareeee Miuta
la 03.06.2011, 21:41
Trebuie sa retin"bloscotinele" sa-i spun si mamei mele suna frumos.
Multumesc Ruxy draga mea
la 03.06.2011, 21:42
Mama e o carnivora mareeee...si mereu rade de mine...ca eu pap bloshcotine

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking