Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
3 Iun 2011 | 17057 vizualizari
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa

Buneeeeeeee!!!! de se topesc in gura yumi,yumi… cu un usor iz de ceapa, nici prea sarate dar nici dulci, moi si pufoase… ce mai, delicioase ! Poftiti la placinte !

Ingrediente

  • Aluat: 
  • 200ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 10g sare grunjoasa
  • 10g zahar
  • 500g faina alba
  • 7g drojdie uscata
  • Umplutura 
  • 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier)
  • 5g sare grunjoasa
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pt prajit 
  • Ulei de palmier

  

Mod de preparare

Aluatul l-am facut in masina de paine si am adaugat ingredientele in ordinea enumerata…

Pana ce aluatul s-a framantat si dospit, am pregatit umplutura:

Curatam ceapa, o taiem in felii mari si punem la incins, intr-o tigaie, lingura de ulei. Cand s-a infierbantat bine, adaugam ceapa si o prajim bine, chiar daca se arde putin nu-i nimic, oricum nu o folosim. Cand aromele cepei au patruns bine in ulei, o scoatem cu o spatula ( si o aruncam), iar uleiul asa fierbinte, il golim peste cartofi. Amestecam si asezonam, umplutura.

Aluatul fiind gata, il golim pe planseta de lucru, pe care o presaram cu putina faina si portionam aluatul. Ajutandu-ne de sucitoare, intindem bucatile de aluat si pe fiecare repartizam cate o lingura zdravana de amestec. Rand pe rand, pliem bucatelele de aluat , de pe margini spre centru, strangem si  intindem cu sucitoarea, pana le dam forme rotunde, de marimea dorita si cu grija sa nu iasa umplutura.

Punem uleiul pt prajit la incins, si rand pe rand, prajim placintele pe ambele parti, dupa care le scoatem pe servet absorbant, pt a se scurge excesul de grasime.

Sant foarte bune si calde, imediat dupa prajire, dar sant mult mai gustoase dupa ce s-au racit cand se simte mult mai bine gustul fin al umpluturii …

Se pot servi simple sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt, lapte batut etc.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

Postat de Constelatialeu

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

Intindem aluatul, il decupam cu o forma in 12 ''floricele. Ungem formele de silicon cu ulei si asezam ''floricelele. Amestecam carnea tocata cu morcovul ras,ceapa taiata marunt si oul, apoi...

Citeste continuarea

Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza

Postat de merisor67

Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza

Pentru aluat , mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic. Tocam mararul si il adaugam in compozitie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2011, 11:04
Ce buneeee!!!
la 03.06.2011, 11:11
gaby primul venit primul servit
la 03.06.2011, 11:15
Am promis de ieri ca nu voi lipsi de la placinte
la 03.06.2011, 11:17
ancuta te rog draga mea serveste-te ma bucur mult sa-mi fii oaspete la masa
la 03.06.2011, 11:27
ce tare e pozaaaaa!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking