Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Postat de Constelatialeu in Piine
13 Mai 2024 | 498 vizualizari
Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Ce faci cand e frig afara la jumatatea lunii mai, pai dai drumul la cuptor, strangi branzeturile din frigider si te apuci de framantat placintele. Am vazut eu un filmulet pe instagram si tare mi-a placut ce am vazut . Sincer eu nu am urmat etapele chiar ca-n filmulet, am facut cum mi-a fost comod si cum am crezut eu ca e mai bine, deobicei in filmuletele astea reteta nu este explicata pas cu pas, dar daca ai cat de cat habar sa gatesti iti dai seama daca e ok sau nu sa te apuci sa faci reteta. Concluzia este ca eu am adaptat-o dupa cum am crezut eu ca e bine, am respectat decat plierea aluatului. Am facut 7 placinte mai barosane si restul mai micute, adica 16 buc. Daca nu aveti multi pofticiosi prin zona e bine sa faceti decat jumatate de compozitie.  Pentru Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, drojdie, unt, branzeturi, oua.

Ingrediente

  • Ingrediente Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut
  • Aluat
  • 250 ml apa
  • 250 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 20 g zahar
  • 8 g sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 125 ml ulei
  • 800 g faina , am folosit Raftul Bunicii cu 000
  • Pt. uns aluatul
  • 120 g unt cu 80% grasime
  • 30 ml ulei
  • Umplutura
  • am folosit branza dulce, branza sarata, cascaval si mozzarella, nu am cantarit, am aproximat cat sa-mi ajunga umplutura pentru aluatul obtinut
  • 1 ou pt. uns placintelele

Mod de preparare

Cum se prepara Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am pus zaharul si drojdia, pe margini am presarat sarea. Laptele si apa le-am amestecat si le-am incalzit putin, apoi am turnat in mijlocul fainii din castron, putin cate putin si am inceput sa amestec, alternam laptele si apa cu uleiul, am framantat un aluat nelipicios pe care l-am pus la crescut pana ce si-a triplat volumul.

Dupa ce a crescut am presarat faina pe masa de lucru, am rasturnat aluatul si i-am dat o forma dreptunghiulara pe care am impartit-o in 5 parti aproximativ egale. Din fiecare parte am format 5 bile pe care le-am acoperit cu un servet si le-am lasat la crescut cca 15-20 min. Am topit untul si l-am amestecat cu uleiul. Am luat o bila crescuta si am intins-o intr-un dreptunghi cat mai subtire, recunosc ca n-am avut rabdare sa bibilesc prea mult partea asta, nu m-am straduit prea mult, se putea sa-l intind si mai subtire, dar pofta era prea mare. Deci am intins cat mai subtire am uns cu untul topit amestecat cu uleiul si am pliat parte peste parte de la stanga la dreapta si de la dreapta la stanga asa cum se vede in imagine, apoi am mai uns din nou si am pliat de jos in sus si de sus in jos, adica parte peste parte, cum se vede in imagine. Bucata obtinuta am rulat-o si am taiat-o in 3 parti. Am procedat la fel cu restul de bile, am mai lasat la crescut inca 15 min. 

Umplutura : Dupa cum am zis nu am cantarit nimic doar am amestecat branzeturile pe care le aveam in frigider.

Dupa ce au crescut am format 7 placinte mai mari, restul fiecare parte am mai taiat-o in doua sa obtin niste placintele mai mici. Am luat o parte  am intors-o invers decat a fost taiata si am aplatizat-o cu mana formand un cerc de aluat, am pus umplutura pe jumatate si am pliat cu jumatatea fara umplutura, am presat pe margine  si am asezat in tava placintele. Se vede in imagine cum am procedat. Am uns placintelele cu ou batut si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C; sub tava am pus un vas cu apa. Am lasat sa se rumeneasca frumos, n-am cronometrat cat au stat la cuptor, am urmarit cand au inceput sa se rumeneasca . Le-am scos din cuptor si le-am servit asa calde. Sunt bune si reci sau se pot reincalzi la cuptorul cu microunde. Sa aveti pofta, eu mi-am facut-o si linistit-o !

Poti incerca si varianta dulce de Placinte cu branza dulce, foarte gustoase sau poti incerca varianta de Placinte cu carne, foarte usor de preparat si gustoase.

Iti recomandam si reteta de Placinte cu spanac si branza, un aperitiv excelent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare. Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...

Citeste continuarea

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Postat de simona72

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.  Am intins aluatul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2024, 15:10
Acum am vazut...Multumesc !
la 13.05.2024, 21:18
foarte bune cred
la 14.05.2024, 14:45
la 15.05.2024, 19:54
Prea faine au iesit placintele astea, grozave!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking