Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250

Postat de Dea_Dea in Prajituri
30 Aug 2013 | 9430 vizualizari
Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250

O prajitura foarte buna cu crema de castane!

Ingrediente

BLAT:

  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

SIROP

  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml apa

CREMA

  • 250 gr pireu de castane(luat de la magazin)
  • 250 ml frisca lichida

GLAZURA

  • 4 linguri frisca lichida
  • 25 gr unt
  • 100 gr ciocolata

Mod de preparare

Blat:Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop:Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa pana se topeste si se pune la racit.

Crema:Se bate frisca si se amesteca cu pireul de castane.

Glazura:Se pune ciocolata rupta bucati, frisca si untul la omogenizat pe aburi .Se lasa 2 min la racorit.

Asamblare:Se taie blatul in doua. Se insiropeaza o parte din blat , se pune jumatate de crema.

Punem si cealalta parte de blat insiropata, punem cealalta jumatate de crema.

La final se glazureaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Blatul: Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Punem uleiul, apoi iaurtul. Faina o amestecam cu cacaua si praful de copt, le incorporam in compozitia de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale

Postat de simona72

Desert prajitura cu vanilie si fresh de portocale

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 09:10
La cat mai multe retete delicioase
la 30.08.2013, 09:11
Bravo,felicitari 250 la numar...
la 30.08.2013, 09:14
Mihaela multumesc la fel
la 30.08.2013, 09:15
Cleme , multumesc tare mult!
la 30.08.2013, 09:16
Bravo fata draga felicitari si la cat mai multe retete delicioase harnicuto

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking