Ingrediente
- Blat
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri nucă măcinată
- 2 linguri făină
- o linguriță rasă prfa de copt
- o linguriță zeamă de lămâie
- 1 lingură zahăr vanilat
- +200 g. nucă prăjită
- Crema
- 5 gălbenușuri
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri lapte
- 400 ml. frișcă lichidă
- Alte ingrediente necesare:
- 15 pișcoturi
- cafea naturală-200 ml.
- ornamente de ciocolată
Mod de preparare
Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier.
Blat:
Albușurile se mixează împreună cu zahărul până se obține o bezea fermă.
Adaugă nuca măcinată,zeama de lămâie,făina și praful de copt.
Amestecă ușor cu o paletă de jos în sus .
Toarnă blatul de bezea peste nuca din tavă și nivelează ușor.
Dă tava la cuptorul încins pentru 30-40 de minute.
Între timp ne ocupăm cafea și cremă.
Pregătim o cafea din 200 ml. apă și 2 lingurițe cafea măcinată.
Lasă cafeaua la răcit.
Crema:
Amestecă gălbenușurile cu zahărul,apoi adaugă laptele până la încorporarea completă.
Pune pe foc la baie de abur.
Când crema are consistența dorită se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Mixează frișca până stă pe teluri.
În crema rece adăugă căte o lingură de frișcă până se termină.
Peste blatul de bezea pune jumătate din cremă,un strat de pișcoturi pe care le treci prin cafea,strat de cremă ,iar deasupra ornamente de ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|