Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

Postat de Bunica in Prajituri
13 Feb 2016 | 7645 vizualizari
Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

A adus draga de Merișor la bengalion o prăjitură bunăăăăăăăă da bună nu glumă!Și cum nu e un secret că-mi plac blaturile cu nucă ,am hotărât să o execut;)Am modificat reteta pe ici pe colo,dar a ieșit o bunătate. 

Ingrediente

  • Blat
  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • o linguriță rasă prfa de copt
  • o linguriță zeamă de lămâie
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • +200 g. nucă prăjită
  • Crema
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri lapte
  • 400 ml. frișcă lichidă
  • Alte ingrediente necesare:
  • 15 pișcoturi
  • cafea naturală-200 ml.
  • ornamente de ciocolată

Mod de preparare

Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier.

Blat:

Albușurile se mixează împreună cu zahărul până se obține o bezea fermă.

Adaugă nuca măcinată,zeama de lămâie,făina și praful de copt.

Amestecă ușor cu o paletă de jos în sus .

Toarnă blatul de bezea peste nuca din tavă și nivelează ușor.

Dă tava la cuptorul încins pentru 30-40 de minute.

Între timp ne ocupăm cafea și cremă.

Pregătim o cafea din 200 ml. apă și 2 lingurițe cafea măcinată.

Lasă cafeaua la răcit.

Crema:

Amestecă gălbenușurile cu zahărul,apoi adaugă laptele până la încorporarea completă.

Pune pe foc la baie de abur.

Când crema are consistența dorită se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Mixează frișca până stă pe teluri.

În crema rece adăugă căte o lingură de frișcă până se termină.

Peste blatul de bezea pune jumătate din cremă,un strat de pișcoturi pe care le treci prin cafea,strat de cremă ,iar deasupra ornamente de ciocolată.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert nuci umplute

Postat de diana_k

Desert nuci umplute

Aluat: Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina, aproximativ 600 g de grame. Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza

Postat de ianculubita

Prajitura cu crema de branza

Facem o crema pufoasa si albicioasa din zahar si oua,adaugam untul taiat cubulete,iaurt,lapte apoi faina amestecata cu praful de copt;mixam bine totul sa nu ramana cocoloase iar la sfarsit adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2016, 11:13
ce faina e
la 13.02.2016, 11:21
buna buna
la 13.02.2016, 11:23
la 13.02.2016, 11:24
Buni,tocmai imi beau cafeaua,Ce zici,nu trimiti si la mine vreo doua bucatele Arata bine si cred ca-i tare gustoasa
la 13.02.2016, 11:28
Ce prajiturica buna! Imi place!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking