Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

Postat de Bunica in Prajituri
13 Feb 2016 | 7696 vizualizari
Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

A adus draga de Merișor la bengalion o prăjitură bunăăăăăăăă da bună nu glumă!Și cum nu e un secret că-mi plac blaturile cu nucă ,am hotărât să o execut;)Am modificat reteta pe ici pe colo,dar a ieșit o bunătate. 

Ingrediente

  • Blat
  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • o linguriță rasă prfa de copt
  • o linguriță zeamă de lămâie
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • +200 g. nucă prăjită
  • Crema
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri lapte
  • 400 ml. frișcă lichidă
  • Alte ingrediente necesare:
  • 15 pișcoturi
  • cafea naturală-200 ml.
  • ornamente de ciocolată

Mod de preparare

Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier.

Blat:

Albușurile se mixează împreună cu zahărul până se obține o bezea fermă.

Adaugă nuca măcinată,zeama de lămâie,făina și praful de copt.

Amestecă ușor cu o paletă de jos în sus .

Toarnă blatul de bezea peste nuca din tavă și nivelează ușor.

Dă tava la cuptorul încins pentru 30-40 de minute.

Între timp ne ocupăm cafea și cremă.

Pregătim o cafea din 200 ml. apă și 2 lingurițe cafea măcinată.

Lasă cafeaua la răcit.

Crema:

Amestecă gălbenușurile cu zahărul,apoi adaugă laptele până la încorporarea completă.

Pune pe foc la baie de abur.

Când crema are consistența dorită se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Mixează frișca până stă pe teluri.

În crema rece adăugă căte o lingură de frișcă până se termină.

Peste blatul de bezea pune jumătate din cremă,un strat de pișcoturi pe care le treci prin cafea,strat de cremă ,iar deasupra ornamente de ciocolată.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi de bulion

Postat de Oana

Prajitura cu foi de bulion

Pregatiti mai intai foile Mixati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina si framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Postat de mirela0911

Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe

Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2016, 11:13
ce faina e
la 13.02.2016, 11:21
buna buna
la 13.02.2016, 11:23
la 13.02.2016, 11:24
Buni,tocmai imi beau cafeaua,Ce zici,nu trimiti si la mine vreo doua bucatele Arata bine si cred ca-i tare gustoasa
la 13.02.2016, 11:28
Ce prajiturica buna! Imi place!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking