Ingrediente
- 500 gr faina
- 300 gr margarina
- 1 iaurt activia natural 140 gr.
- 1 iaurt zuzu 400 gr
- 500 gr branza dulce
- 150 gr stafide aurii
- 1 esenta migdale Dr.Otkker (fiola)
- 1 esenta rom Dr. Otker (fiola)
- 2 zahar vaniliat
- 5 oua
- 2 praf copt
- 1 praf sare
- 450 gr zahar
- 15 linguri gris (150 gr)
- 2 linguri cacao
Mod de preparare
Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde (daca mai trebuie se mai adauga putina apa minerala sau lapte sau faina daca este cazul) eu am adaugat putina apa minerala. Se acopera cu o folie si se da la rece pentru 30 minute.
Branza o punem intr-un castron, adaugam iaurtul Zuzu, 300 gr zahar, 3 galbenusuri, stafidele pe care le-am inmuiat inainte intr-un picut de apa si esenta de rom, zaharul vaniliat, grisul, un praf de copt si albusul de la cele 5 oua batut spuma.
Scoatem aluatul din frigider si-l impartim in doua parti egale. Intindem o foaie si o asezam in tava de (45/35 cm) tapetata din timp cu hartie de copt. Peste punem compozitia cu branza, apoi din cealalalta jumatate de aluat intindem cea de-a doua foaie pe care o taiem fasiute si le asezam peste compozitia de branza sub forma de sah.
Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam sa se coaca pana prajitura devine frumos aurie si marginile prajiturii se dezlipesc de tava. Scoatem, lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Taiem dupa imaginatia fiecaruia.
Buna, buna tare! Pofta sa aveti si o recomand cu toata dragostea, nu ezitati sa o faceti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|