Prajitura cu branza - Rakoczi

Postat de Zamfira in Prajituri
30 Mar 2013 | 9052 vizualizari
Prajitura cu branza - Rakoczi

Delicioasa prajitura dulce-acrisoara! O combinatie interesanta: blat crocant, branza moale, dulceata de caise si spuma de ou. Puteti inlocui dulceata cu fructe proaspete: zmeura, capsuni sau alte fructe de padure. Va invit la o felie generoasa!!!

Ingrediente

Blat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • sare

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Spuma de oua:

  • albusul de la 4 oua
  • 150 g zahar tos
  • si dulceata sau gem de caise (200 g)

Mod de preparare

Blatul: amestecam faina cu zaharul si putina sare, adaugam bucatele de unt (la temperatura camerei) si un galbenus. Framantam compozitia pana cand toate ingredientele sunt foarte bine incorporate. Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Intindem aluatul cu grija, mai mult prin presare cu varful degetelor pana cand tot aluatul este distribuit uniform in tava. Punem tava in cuptorul incalzit la 200 C. Coacem foaia timp de 15 minute pana cand devine putin aurie.  

Deasupra vom pune crema de branza.

Crema de branza: omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, zaharul vanilat, cele trei galbenusuri si coaja de la o lamaie. Intindem branza deasupra foii chiar daca este inca fierbinte. Punem tava din nou in cuptor pentru inca 10 minute - foc moderat. Apoi adaugam gemul sau dulceata de caise si dam prajitura la cuptor pentru inca 10 minute.

In final batem albuurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma foarte tare. Punem spuma intr-o pompita de cofetarie si trasam linii, brazde deasupra prajiturii, apoi dam pentru ultima oara prajitura la cuptor pentru 5 minute. Putem felia dupa ce s-a racit.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza - Rakoczi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de gris cu caramel

Postat de Alepaty

Budinca de gris cu caramel

Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga...

Citeste continuarea

Desert cupcakes tiramisu

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cupcakes tiramisu

Pentru cupcakes mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugam untul moale, uleiul, iaurtul mixand in continuare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi lapte, din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2013, 16:52
ce bine arata si eu vreauu
la 30.03.2013, 16:53
cu drag...
la 30.03.2013, 16:54
Mai beau o gura de apa , mvaii ce bunatate
la 30.03.2013, 16:55
buna buna
la 30.03.2013, 16:55

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking