Prajitura cu branza - Rakoczi

Postat de Zamfira in Prajituri
30 Mar 2013 | 9078 vizualizari
Prajitura cu branza - Rakoczi

Delicioasa prajitura dulce-acrisoara! O combinatie interesanta: blat crocant, branza moale, dulceata de caise si spuma de ou. Puteti inlocui dulceata cu fructe proaspete: zmeura, capsuni sau alte fructe de padure. Va invit la o felie generoasa!!!

Ingrediente

Blat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • sare

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Spuma de oua:

  • albusul de la 4 oua
  • 150 g zahar tos
  • si dulceata sau gem de caise (200 g)

Mod de preparare

Blatul: amestecam faina cu zaharul si putina sare, adaugam bucatele de unt (la temperatura camerei) si un galbenus. Framantam compozitia pana cand toate ingredientele sunt foarte bine incorporate. Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Intindem aluatul cu grija, mai mult prin presare cu varful degetelor pana cand tot aluatul este distribuit uniform in tava. Punem tava in cuptorul incalzit la 200 C. Coacem foaia timp de 15 minute pana cand devine putin aurie.  

Deasupra vom pune crema de branza.

Crema de branza: omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, zaharul vanilat, cele trei galbenusuri si coaja de la o lamaie. Intindem branza deasupra foii chiar daca este inca fierbinte. Punem tava din nou in cuptor pentru inca 10 minute - foc moderat. Apoi adaugam gemul sau dulceata de caise si dam prajitura la cuptor pentru inca 10 minute.

In final batem albuurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma foarte tare. Punem spuma intr-o pompita de cofetarie si trasam linii, brazde deasupra prajiturii, apoi dam pentru ultima oara prajitura la cuptor pentru 5 minute. Putem felia dupa ce s-a racit.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza - Rakoczi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert negresa cu rubarba si capsuni

Postat de andaoana

Desert negresa cu rubarba si capsuni

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata....

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Blatul:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2013, 16:52
ce bine arata si eu vreauu
la 30.03.2013, 16:53
cu drag...
la 30.03.2013, 16:54
Mai beau o gura de apa , mvaii ce bunatate
la 30.03.2013, 16:55
buna buna
la 30.03.2013, 16:55

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking