Se scot samburii visinelor si se pun cu zahar pana lasa sirop.
Se separa ouale.
Se mixeaza untul cu 120 gr zahar pana cand zaharul se topeste si untul este ca si o crema.Adaugam pe rand cele 5 galbenusuri,mixand bine dupa fiecare inainte de a-l încorpora urmatorul.Punem in compozitie grisul ,praful de budinca amestecat cu praful de copt,esenta de vanilie .
Branza o sfarâmam cu o furculita,punem coaja si zeama de lamaie si o adaugam in crema de unt.
Albusurile le batem cu un praf de sare,cele 50 de grame de zahar si zeama de lamaie.Spuma trebuie sa fie lucioasa si sa faca „ţepi”.
Punem albusurile in compozitie si amestecam usor cu o paleta.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt,punem ¾ din compozitie,apoi asezam visinele scurse din sirop si punem restul compozitiei.
Punem in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute,pana cand se rumeneste deasupra si trece „testul scobitorii”.
O lasam in cuptor pana cand se raceste.
Taiem bucati mari de tot(va asigur ca una mica nu va fi suficienta) pudrate cu zahar.
Pufoasa,cu gust bun de branza si visine dulci acrisoare,ce poate fi mai bun?