Prajitura cu crema de capsuni

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Iun 2015 | 5186 vizualizari
Prajitura cu crema de capsuni

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 220 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Crema de capsuni
  • 600 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 3 foi gelatina( 5 g gelatina granulata)
  • 350 ml frisca lichida Hulala
  • Crema de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 100 ml smantana dulce cu 40% grasime
  • 3 foi gelatina
  • Decor
  • bombonele colorate
  • capsuni

Mod de preparare

Blat :Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta.Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de margarina. Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale,intr-una punem cele 2 linguri de cacao.Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametru le 24/36 cm.Punem compozitia in tava cu o lingurita alternand alb cu maro,ca o tabla de sah.Apoi nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema de capsuni. : Se curata si se spala capsunile apoi se pun in blender pana devin un piure.Se pune piureul intr-o craticioara cu fund dublu,se adauga zaharul si se pune pe foc.Se da in 2-3 clocote.Separat se pune gelatina la hidratat in apa rece.Tragem piureul de pe foc,lasam cca 5-6 min,apoi stoarcem gelatina si o omogenizam in piureul de capsuni.Dam la congelator cca 30 min.Separat batem frisca tare. Cand s-a racit piureul se amesteca cu frisca .In tava in care am copt blatul asezam folie alimentara,punem blatul racit si intindem crema de capsuni.Dam la frigider pana pregati crema de ciocolata.

Crema de ciocolata alba : Punem gelatina la hidratat.Maruntim ciocolata si adaugam peste ciocolata 100 ml frisca lichida,topim ciocolata cu frisca,fara a lasa sa dea in fiert.Tragem de pe foc ciocolata topita,stoarcem gelatina de apa si o incorporam in ciocolata.Dam la congelator cca 10-15 min,nu trebuie sa se intareasca de tot.Batem frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem o frisca tare.Apoi adaugam frisca peste ciocolata,obtinanand o crema ferma.Cu ajutorul unui posh ornam prajitura.Presaram bombonele colorate si dam tava la frigider pana a doua zi.A doua zi se portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbine.Fiecare bucatica de prajitura se decoreaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2015, 17:39
buna buna
la 06.06.2015, 17:51
ce bine arata
la 06.06.2015, 18:08
ce faina e
la 06.06.2015, 18:08
Deci sa nu mai cer bineee! Te tin minte
la 06.06.2015, 18:14
super buna si faina!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking