Ingrediente
Blat
- 4 oua
- 150 gr faina
- 150 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 80 ml apa calduta
- o lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 100 ml apa
Crema
- 250 gr capsuni
- 250 gr mascarpone
- 150 ml frisca lichida
- un pliculet zahar vanilat
- un pliculet gelatina
Sirop
- 3 linguri de zahar
- 200 ml apa
Glazura
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
- 50 gr unt
Ornat
- 150 ml frisca lichida
- capsuni
Mod de preparare
Blatul:Separam albusurile de galbenus.Galbenusurile le mixam cu apa calduta si cu zaharulpana se topeste,faina o amestecam cu cacaua si cu praful de copt si adaugam treptat peste compozitia de galbenus mixand in continuare,separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de galbenus si faina amestecand usor.Impartim compozitia in 2 parti egale si le coacem in cuptor,in tava tapetata cu hartie de copt,pana trece de tesul cu scobitoarea,Cand e gata le scoatem la racit pe un gratar.
Crema:Gelatina o punem la hidratat in apa.Mixam frisca,capsunile le spalam,curatam de codite si le taiem cubulete,mixam cu blenderul si le adaugam peste frisca,omogenizam bine.Mascarponele il mixam cu zaharul vanilat si punem peste compozitia de capsuni si frisca si omogenizam bine.Dupa ce s-a hidratat gelatina o punem intr-o craticioara deasupara ochiului de la aragaz pana se topeste si o punem peste crema,dam crema la frigider pana se intareste.
Sirop:Zaharul il punem pe foc intr-o craticioara amestecand pana se topeste,punem apa si lasam la foc mic pana se topeste zaharul.
Asamblare:In tava in care am copt blaturile,punem primul blat,insiropam,punem crema,adaugam al doilea blat si insiropam.
Glazura:Topim ciocolata rupta bucatele cu frisca si cu untul la foc mic,omogenizam bine si o punem peste prajitura.Portionam prajitura si punem peste fiecare cate un mot de frisca si capsuni si....gata prajitura :D
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|