Ingrediente
- BLAT:
- 2 oua
- 1 lingura de apa
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 1 lingura cacao
- 1 lingura faina
- 1 lingurita praf de copt
- CREMA:
- 150 gr pireu de castane
- 300 gr frisca lichida
- SIROP:
- 100 ml apa
- 1 lingura zahar
- esenta de rom
- DECOR:
- 150 gr frisca
- ciocolata rasa
- crema de castane
Mod de preparare
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt.
Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit. Se taie in doua si se insiropeaza.
CREMA: frisca se bate, jumatate se amesteca cu pireul de castane, jumatate se pastreaza pentru decor.
SIROP: apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Se pune o parte de blat insiropat, crema, cealalta parte de blat insiropata, desupra se pune frisca, ciocolata rasa si floricele de crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|