Ingrediente
- Blat
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 1 praf de copt cu sofran
- Crema
- 300 g margarina rama
- 200 g zahar
- 150 ml apa
- 130 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
- 130 g cacao
- 100 ciocolata cu lapte
- mere calite
- Decor
- inimioare din pasta de zahar
- ciocolata topita
Mod de preparare
Blatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,apoi galbenusurile,unul cate unul.La final se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 35/25) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa blatul la racit,cand s-a racit se taie in doua.
Crema:
Apa cu zaharul,cacaoa si ciocolata pe baie de abur pana devine o crema mai legata,se lasa 10 min sa se racoreasca si se adauga margarina,se incorporeaza bine,apoi biscuitii sfaramati bine.Se omogenizeaza si se mai lasa la rece.
Asamblare:
Se aseaza prima foaie pe o tava,se toarna din crema inca calduta,sa intre in blat,se da 20 min la frigider,apoi se intinde peste crema merele calite ( un strat nici gros dar nici foarte subtire,fiecare cat crede de cuvinta),apoi se mai intinde un stat de crema( ea este inca calduta si mai moale).Se aseaza peste ,foaia a doua si deasupra se intinde restul de crema si se da la frigider sa se intareasca.Se orneaza in functie de preferine.Eu am folosit niste pasta de zahar si ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|