Prajitura cu doua blaturi si nuca

Postat de Creatsa in Prajituri
9 Mai 2014 | 10431 vizualizari
Prajitura cu doua blaturi si nuca

Ingrediente

Blat alb:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 plic zahar vanilat

Blat cu nuca:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 350 ml lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 75 g nuci macinate
  • 1 lingurita ness
  • 200 g unt

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blatul alb mixati albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati zaharul si mixati pana obtineti o bezea tare si lucioasa.

Adaugati apa si uleiul si mai mixati cateva secunde .

Amestecati faina cu praful de copt.

Adaugati peste albusuri,galbenusurile si treptat din faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa spuma.

La final adaugati zaharul vanilat si coaceti blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.(testul scobitorii)

Procedati la fel si cu celalalt blat doar ca la final adaugati si nuca macinata.

Lasati apoi blaturile la racit.

Pentru sirop am fiert apa apoi am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei.

Am adaugat mierea si romul si am amestecat bine cat sa dizolv toata mierea.

Pentru crema am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Am mixat galbenusurile cu zaharul si am adaugat putin lapte fierbinte.

Am adaugat apoi amidonul si nuca macinata si am amestecat bine pana am dizolvat amidonul.

Am turnat si restul de lapte fierbinte apoi am pus amestecul pe foc mic spre mediu amestecand continuu pana s-a ingrosat ca o budinca.

Budinca astfel obtinuta am lasat-o la racit.

Am mixat untul cateva secunde apoi am adaugat lingura cu lingura din crema racita mixand bine pana am obtinut o crema fina si pufoasa.

La final am adaugat nessul dizolvat in jumatate de lingurita de apa rece si zaharul vanilat.

Pe o tava am pus blatul alb pe care l-am insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop.

Am pus crema,am nivelat bine si am acoperit cu blatul de nuca pe care l-am insiropat in prealabil cu restul de sirop.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am dat prajitura la rece pentru minim 4-5 ore pana s-a intarit bine crema de unt si glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua blaturi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Prajitura cu doua blaturi

Postat de Xandrinne

Prajitura cu doua blaturi

Batem bine cele 4 oua cu zaharul, cu un praf de sare si putina esenta de vanilie, pana se albesc si isi maresc volumul; incorporam treptat si faina, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2014, 20:35
la 09.05.2014, 20:42
O trec repede la favorite ca tare buna mai este!
la 09.05.2014, 20:43
la 09.05.2014, 20:44
Babi
la 09.05.2014, 20:44
ce buna e

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking