Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao

Postat de luminita20_2006 in Prajituri
14 Feb 2011 | 28928 vizualizari
Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao

O prajitura simplu de realizat dar foarte buna...partea proasta a acestei prajituri sa zic asa este ca trebuie sa asteptati pana a doua zi sa va delectati cu ea, insa va asigur ca merita tot efortul asteptarii.

Ingrediente

  • foi napolitana din alea mai mici
  • -300 gr zahar
  • -3 oua
  • -400 gr margarina
  • -3 linguri cacao
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 lingura cu varf nuca de cocos chiar si 2
  • -2 pliculete ness/capucino(ce va place mai mult)

Mod de preparare

 Se bat ouale cu zahar apoi se pun la bain mare (pe baie de abur) la foc mic amestecand pana cand se topeste zaharul, dupa care adaugam margarina si se mai fierbe pa abur inca 20 min.

Nu uitati sa amestecati! se pune cacao, ness si zaharul vanilat se amesteca . Cand se ingroase compozitia, mai bine zis cand curce ca o smantana mai groasa se pune nuca de cocos se ia de pe foc si se toarna peste foi asa fierbine. Mie mi-au trebuit 5 foi. Se lasa sa se raceasca apoi se pune la frigider pana a doua zi. Astfel se intareste bine crema si poate fi taiata cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitura Richatos

Postat de panacris

Prăjitura Richatos

Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă 125 g. zahăr și se bate mai departe până se topește. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până devin...

Citeste continuarea

Foi Lica umplute cu cremă de rahat

Postat de panacris

Foi Lica umplute cu cremă de rahat

Rahatul, în cazul meu întărit, se taie cubulețe, se pune la topit într-un vas cu fundul dublu, în cazul meu în vasul de fiert lapte;), la foc mic,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 16:40
bun
la 14.02.2011, 16:41
bune
la 14.02.2011, 16:56
la 14.02.2011, 17:21
yammmm
la 14.02.2011, 17:43

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking