Prajitura cu gem asortat ( by Motan)

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
12 Feb 2015 | 6058 vizualizari
Prajitura cu gem asortat ( by Motan)

Motanul e vinovat,ca mi-a dat ideea...eu am schimbat doar gemul si dimensiunea tavii, si aspectul ,ca am zdrentuit-o.....

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 250 g margarina rama
  • 200 g zahar tos
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar farin
  • 350 g gem asortat mure,coacaze si visine
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g nuca macinata
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Aluat :

Margarina la temperatura camerei impreuna cu 200 g zahar,3 galbenusuri si oul intreg  si coaja de lamaie,se mixeaza bine,apoi se adauga praful de copt si faina.Se obtine un aluat nici moale nici tare care se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga zaharul vanilat,in cealalta cacaoa.Tapetam o tava ( 24/40)cu hartie de copt,intindem aluatul alb, intindem cu mana,presand pana uniformizam.Peste aluat se intinde gemul si presaram nuca prajita,apoi punem aluatul maro ( l-am intins pe o hartie de copt ca sa-mi fie mai usor cand il pun deasupra gemului) peste el am intins restul de gem si nuca prajita.Deasupra intindem bezeaua.

Bezea.: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana devin o spuma tare,apoi adaugam zaharul farin si mixam din nou,sa obtinem o bezea ferma.

Dupa ce am intins bezeaua ,bagam tava la cuptorul preincalzit,cca 50 min cu focul mediu spre mic.Dupa 50 min scoatem tava din cuptor si portionam,pentru ca incepuse sa se crape bezeaua,am hotarat sa o faramitez si sa presar deasupra nuca macinata si aschii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem asortat ( by Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cu spuma de zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert cu spuma de zmeura

Blatul: Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Acestea le...

Citeste continuarea

Desert budinca de iaurt

Postat de eumimi

Desert budinca de iaurt

Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2015, 20:36
O bunatate de prajiturica, arata tare bine
la 12.02.2015, 20:37
Ce bine arata!
la 12.02.2015, 20:42
O zdentuisi tu, dar arata bine!
la 12.02.2015, 20:51
E foarte bună
la 12.02.2015, 20:56
buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking