Ingrediente
- Ingrediente Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post
- tava 32/22 cm
- Aluat
- 150 ml apa
- 250 g margarina topita
- 1 pliculet praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 100 g zahar pudra
- 600 g faina ( aici am amestecat faina de cozonac, faina 000, faina 550,faina 650, asta ca aveam resturi de faina si m-am gandit sa le amestec sa nu mai stea razlete in pungi)
- esenta de nuci
- 350 g gem de prune vinete cu nuci
- 150 g nuci prajite si taiate grosier
- Pt. pudrat
- zahar vanila pudra si cacao
Mod de preparare
Cum se prepara Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post
Am pus la topit margarina.
Intr-un castron am cernut faina, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt, am adaugat margarina topita, apa, apoi am inceput sa framant, am adaugat esenta de nuci si am continuat sa framant un aluat nu foarte tare. Am cantarit aluatul si am oprit 750 g pentru foaia din tava, 400 g aluat pe care l-am bagat ca congelator sa se intareasca ca sa pot sa-l razuiesc.
Am intins aluatul direct pe foaia de copt, la dimensiunea tavii, am asezat in tava si am intepat foaia cu o furculita.
Gemul l-am pus intr-un castron si l-am blenduit pentru ca avea in el jumatati de nuci, apoi am adaugat nuca taiata si am omogenizat. Am intins gemul peste foaia, am scos de la congelator restul de aluat si l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.
Am preincalzit cuptorul la 180 grade C si am copt prajitura pana a inceput sa se rumeneasca frumos ( n-am cronometrat cat a durat coacerea, depinde de cuptorul fiecaruia).
Am scos prajitura din cuptor, am lasat-o cca 10 min apoi am pudrat-o cu zahar pudra vanilat si cacao, apoi am portionat prajitura. Chiar daca este o prajitura de post este foarte delicioasa, cine o doreste mai pulce poate adauga mai mult zahar in aluat.
Pentru zilele de post, va recomandam si reteta de Prajitura de post cu mere, Negresa de post cu gem sau Prajitura de post cu suc de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|