Prajitura cu mac si crema de ciocolata

Postat de Valclaudia in Prajituri
14 Sep 2014 | 6849 vizualizari
Prajitura cu mac si crema de ciocolata

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 gr. umplutura de mac (din comert, in conserva)

Sirop:

  • 150ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 sticluta esenta de vanilie

Crema:

  • 500 ml frisca vegetala
  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura cacao

Decor:

  • cca.100 gr. carlionti de ciocolata amaruie
  • visine din visinata

Mod de preparare

Eu am copt blatul de seara si l-am lasat pana dimineata sa se insiropeze bine.

Blatul se prepara astfel:

-preincalzim cuptorul la 165 grade;

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem spuma albusurile cu un praf de sare pana devine ferma;

-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul;

-adaugam rand pe rand apa minerala,mixam in continuare la viteza mica a mixerului;

-renuntam la mixer, adaugam cate putina spuma  si cate o lingura faina alba proaspat cernuta, pana cand incorporam toate cantitatile;

-ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amesteculobtinut si il nivelam in tava;

-din loc in loc punem umplutura de mac din conserva, ajutandu-ne de o lingurita;

-dam tava la cuptor pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem din cuptor si il lasam in tava la racorit;

Pentru sirop; punem apa la foc cu zaharul si vanilia. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit siropul, il turnam peste blatul racit din tava si il lasam pana a doua zi sa se absoarba uniform in blat.

Crema: 250 ml frisca lichida se incalzesc la foc mic impreuna cu 200 gr. ciocolata amaruie. Lasam focul mic, sa nu dea frisca in colocot, amestecam pana obtinem o crema de ciocolata omogena.

Lasam crema sa se raceasca complet,apoi o dam pentru cel putin 1 ora la rece.

Mixam crema de ciocolata cu restul de frisca.

Repartizam uniform 80% din cantitatea de crema peste intregul blat.

In restul de crema adaugam 1 lingura pudra cacao.

Taiem marginile prajiturii, apoi portionam dupa preferinta.

Asezam fiecare portie pe hartiuta de briosa, decoram cu crema ranasa, carlionti de ciocolata si visina.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantezie cu visine

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantezie cu visine

Blatul:  se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2014, 21:42
la 14.09.2014, 21:44
Claudia, e tarziiiu! ))
la 14.09.2014, 21:48
chiar, pe bune?
la 14.09.2014, 21:56
Minunata!
la 14.09.2014, 22:00

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking