Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel

Postat de aziz in Prajituri
22 Noi 2010 | 8045 vizualizari
Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel

am preluat aceasta reteta de la @divainbucatarie si a iesit excelenta .multumesc @diva

Ingrediente

  • 10 mere
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura ulei
  • 1praf de copt
  • sare un praf
  • Pentru crema:
  • o cutie smintina pentru frisca
  • o cutie puding de vanilie
  • caramel
 

Mod de preparare

se curata merele si se feliaza.se pune zaharul si scortisoara si se aseaza in tava unsa cu unt.se dau la cuptor25-30 minute.albusurile se bat spuma se adauga zaharul si se mixeaza pina obtinem crema ca de bezea;incorporam galbenusurile pe care in prealabil le-am amestecat cu uleiul si sarea si amestecam cu o paleta de jos in sus .faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou.totul se toarna peste mere si se da la cuptor pentru inca 30 minute.pentru ornat amestecam smintina pentru frisca cu pudingul de vanilie ;

se mixeaza pina devine o crema consistenta cind prajitura este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se pune crema de vanilie si deasupra caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu branza

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu branza

FOILE : Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc. Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si...

Citeste continuarea

Piersici cu dulceata

Postat de alexa_elena

Piersici cu dulceata

Frecam zaharul cu ouale, punem uleiul, cate putin, aduaugam esenta de vanile, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam si facem bilute pe care le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2010, 21:24
super
la 22.11.2010, 21:27
si eu vreau, nadina, nu numa' tu mereu
la 22.11.2010, 21:30
ce frumos ai impartit-o o bucata e a mea,nu?
la 22.11.2010, 21:33
cu mare drag dia
la 22.11.2010, 21:33
mona vin spre tineee

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking