Prajitura cu mere (cu foaie turnata)

Postat de deyutzky in Prajituri
21 Sep 2014 | 45563 vizualizari
Prajitura cu mere (cu foaie turnata)

O alta varianta a prajiturii cu mere, dar de aceasta data mai simpla si cu un gust exceptional. Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.

Ingrediente

  • Foi pt o tava 26x39cm:
  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte caldut
  • 22 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Umplutura:

Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.

Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi.

Aluat: 

Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibrci incalzim laptele.

Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.

Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat.

Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (cu foaie turnata)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura Petre Roman

Postat de Constelatialeu

Prajitura Petre Roman

Crema: Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine. Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cheesecake cu ciocolata

Am macinat biscuitii, i-am amestecat cu untul topit si o lingura de cacao. Am asezat amestecul de biscuiti intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Am introdus forma la rece. Am mixat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 14:01
la 21.09.2014, 14:11
Cat de reusita este!
la 21.09.2014, 14:24
Excelenta
la 21.09.2014, 14:28
super delicioasa !
la 21.09.2014, 14:30

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking