Ingrediente
- 500 gr morcovi rasi
- 150 ml lapte batut
- 250 gr faina
- 60 gr stafide
- 30 gr migdale
- Scortisoara
- 1 plic praf de copt cu sofran
- 4 oua
- 100 ml ulei
- 70 gr zahar brun
- Crema cu miez de lapte:
- 2 bucati miez de lapte
- 1 paharel smantana dulce
- 30 gr zahar praf
Mod de preparare
Ouale le-am mixat pana cand s-a format o spuma nu foarte consistenta, apoi am adaugat treptat uleiul si zaharul brun.
Morcovii rasi i-am amestecat cu laptele batut, faina, stafide, migdale taiate grosier si scortisoara. Am amestecat apoi morcovii cu spuma de oua si praful de copt.
Am pus coca intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si am copt la 180 grade Celsius timp de aprox. 40-45 minute.
Crema de branza: frisca am masurat-o cu o cutiuta de miez de lapte. Am amestecat branzica, frisca si zaharul praf si am mixat pana cand am obtinut o crema fina.
Dupa ce prajitura s-a racit am pus crema de branza deasupra si am decorat cu morcovi din ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|