Ingrediente
- -pentru blat:
- 8 albusuri
- 250 g zahar pudra
- 200 g nuca macinata
- 6 galbenusuri
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri faina
- - pentru crema:
- 200 g unt
- 200 g zahar praf
- 2 galbenusuri
- 1 ceasca cafea concentrata
- -pentru glazura:
- 100 g ciocolata menaj
- 50 g unt
Mod de preparare
Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Adaugam zaharul, pana obtinem o compozitie spumoasa.Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana le adaugam pe toate 6.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.
Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, cam 15- 20 de minute.
Intre timp, pregatim crema de cafea. Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra, adaugam cafeaua (eu am facut cafea ness) si galbenusurile.
Pregatim apoi glazura. Topim ciocolata si untul la bain-marie, astfel incat sa obtinem o glazura fina, groasa ca o smantana.
Intindem aceasta crema peste blatul racit si acoperim apoi totul cu glazura de ciocolata.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|