Ingrediente
- 1 pachet mare de piscoturi
- 1 pachet de piure de castane(eu am gasit congelat)
- 100 gr mascarpone
- 400 ml smantana pt frisca
- 3-4 linguri de zahar brut(sau cat doriti voi de dulce)+2 lingurite
- 300 ml cafea expresso
- 2 paharele mici de Amaretto
- 1 lingurita cacao pt ornat
Mod de preparare
Lasam pachetul cu piure de castane sa se dezghete. Facem 1-2 cafele (atat cat este necesar ca sa inmuiem piscoturile in cafea), indulcim cafeaua cu 2 lingurite de zahar brut, adaugam 1 paharel de Amaretto si o lasam sa se raceasca.
Mixam frisca cu zaharul, iar cand aceasta s-a batut adaugam mascarponele si cate putin din piureul de castane pana il terminam. Cand crema este gata mai adaugam 1 paharel de Amaretto.
Pt asamblare: luam cate un piscot si il inmuiem pt o secunda in cafea pe o parte si pe alta. Punem astfel piscoturile inmuiate in cafea pe o tava in care vrem sa facem prajitura. Punem crema peste primul strat de piscoturi, iar peste crema punem cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea. Pt ornat: punem cacaua intr-o strecuratoare mica de ceai si scuturam deasupra prajiturii strecuratoarea, in asa fel incat sa acoperim toata prajitura.
Dam prajitura la frigider pt 2-3 ore cel putin si apoi servim.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|