Ingrediente
- 6 oua
- 6 linguri ulei
- 6 linguri zahar tos
- 6 linguri faina
- 1 praf de sare
- 1 lingura razatura de lamaie
- 1 zahar vanilat
- 1/2 praf de copt
- 300 grame rahat
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Separam ouale iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul .
Adaugam uleiul , razatura de lamaie ,praful de sare si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia .
Batem albusurile si le amestecam cu compozitia de mai sus , adaugam faina si praful de copt .
Tapetam tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia in tava , din loc in loc presaram rahat taiat cubulete .
Introducem la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Cand este rumenit bine blatul facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca in tava .
Pudram cu zahar pudra si servim alaturi de inghetata de fructe.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|