Prajitura cu struguri, nuci si bezea

Postat de Lia1 in Prajituri
8 Oct 2014 | 8344 vizualizari
Prajitura cu struguri, nuci si bezea

Prajitura toamnei, delicioasa, este prima prajitura de casa cu struguri pe care o mananc. Si astfel, am mai scapat de o parte din albusurile de prin congelator....

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 ml apa caldu?a
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • boabe de struguri (soi mai fara seminte)
  • 100g miez de nuca
  • BEZEA
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamâie

Mod de preparare

1. Speli strugurii, ii cureti de boabe si le lasi la scurs.

2. Intr-un bol amesteci: faina, sarea ?i praful de copt. 

3. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei (daca este inghetat il razi si se topeste imediat), zaharul pudra ?i amesteci cu mixerul pâna ce ingredientele se topesc. 

4. Adaugi si ouale intregi.

5. Adaugi amestecul umed peste faina si omogenizezi.

6. Torni apa treptat pâna ob?ii un aluat mai gros decat cel de chec, care curge greu. Daca vrei tip tarta aceasta prajitura, poti sa mai infainezi pana obtii un aluat elastic pe care il framanti un pic si apoi il invelesti într-o folie alimentara ?i il dai la frigider pentru 1-2 ore. Daca il faci prajitura, il tii la frigider pana bati bezeaua.

7. Dai drumul la cuptor la 180 grade C.

8. Tapetezi o tava cu hartie de copt.

9. Bati cu mixerul albusurile pentru bezea. Cand devin lucioase si tari, pui treptat zaharul (neaparat pudra, altfel va dura prea mult) si apoi pui zeama de lamaie. Bati pana s-a topit zaharul si bezeaua formeaza varfuri lucioase, aproape tari.

10. Sco?i aluatul si îl torni în tava pregatita si nivelezi. Daca faci tarta si e tare, îl în?epi din loc în loc cu furculi?a. 

11. Pui bezeaua peste aluat si nivelezi cu spatula.

12. Miezurile de nuca le-am zdrobit superficial in mana (dupa ce le-am ales de coji), pentru ca erau intregi si prea mari. Presari cu miezurile de nuca toata suprafata. 

13. A?ezi deasupra boabele de struguri. Boabele mari le sectionezi in doua transversal. 

14. Dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat vreo 35-40, dar nu prea era cazul, cred ca l-am uscat prea mult. 

15. O scoti cu hartia pe un gratar. Dupa ce s-a racit, o tai in portii pe masura ce consumi. Daca se lipeste bezeaua de cutit, il inmoi in apa calda cutitul la fiecare crestare.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri, nuci si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Postat de eumimi

Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam...

Citeste continuarea

Prajitura de post cu magiun si orez expandat

Postat de andaoana

Prajitura de post cu magiun si orez expandat

Amestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva .  Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt .  Omogenizam foarte bine si turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2014, 09:58
Aparent simplă, dar sigur delicioasă.
la 08.10.2014, 09:59
uitasem ingredientele pt bezea sa le scriu. scuze!
la 08.10.2014, 09:59
pai e simpla
multumesc pt comentariu.
se poate face doar pe jumatate pt test, dar o sa regretati ca e prea putina
la 08.10.2014, 10:01
la 08.10.2014, 10:03

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking