Prajitura cuburi in 3 culori

Postat de Constelatialeu in Prajituri
30 Dec 2014 | 21210 vizualizari
Prajitura cuburi in 3 culori

Am mai incercat varianta asta cu 3 creme de ciocolata,am facut un tort.De data asta am mai umblat un pic pe la ingrediente,am vrut sa iasa mai cremoasa si am folosit mai putina gelatina.

Ingrediente

Blat

  • 12 oua medii
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole ciocolata Dr.oetker
  • 1 lingura aschii ciocolata

Crema 1 Ciocolata amara

  • 200 g ciocolata amara Schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 100 g smantana dulce ( 40 % grasime)

Crema 2 Cicolata cu lapte

  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 100 g smantana dulce ( 40 % grasime)

Crema 3 Ciocolata alba

  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 50 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patisser
  • 100 g smantana dulce ( 40 % grasime)

Glazura

  • ciocolata de la Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza xu zaharul pana acesta se topeste.Apoi se adauga cele 2 plicuri crema de ciocolata si lingura cu aschii de ciocolata,se omogenizeaza,iar peste se adauga albusul batut spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 22/34 cm.Am dat turnat compozitia in tava,am nivelat-o si am bagat tava la cuptor,cuptorul fiind preincalzit la 170 grade.Este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava din cuptor si se lasa blatul la racit.Cand blatul este racit bine ne apucam de prima crema.Mai intai imbracam tava in care am copt blatul,cu folie alimentara.Asezam blatul in tava.

Crema 1,ciocolata amara :

Mai intai punem cele 3 foi de gelatina la hidratat in apa rece.Separat maruntim ciocolata,o punem intr-o cratita,adaugam zaharul si 150 ml frisca lichida.Punem cratita pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata,avem grija s anu dea in fiert.Tragem cratita de pe foc,stoarcem foile gelatina si le incorporam in ciocolata,omogenizam si dam cratita la frigider cca 30 min.Separat din restul de frisca lichida,100 ml si 100 g smantana dulce batem o frisca tare.Dupa ce s-a racit crema,adaugam frisca si mixam bine.Crema o intindem uniform peste blat si dam tava la rece pana pregatim crema 2.

Crema 2,ciocolata cu lapte

Procedam la fel,hidratam foile de gelatina.Maruntim ciocolata,adaugam zahar si 150 ml frisca lichida,punem pe foc pana se topeste ciocolata.Dam deoparte,stoarcem gelatina si o incorporam in ciocolata.O dam la frigider cca 30 min.Batem frisca din smantana dulce si frisca lichida ramasa.Dupa ce s-a racit,adaugam frisca peste ciocolata si mixam bine,apoi intindem peste crema 1.Dam la frigider pana facem si crema 3.

Crema 3, ciocolata alba.

Procedam la fel ca le primele doua creme.Cand este gata o intindem peste crema 2 ,uniformizam si lasam la rece cateva ore.

Scoatem tava din frigider,taiem marginile ,folosind un cutit pe care l-am trecut pri apa fiarta.Apoi portionam in cuburi prajitura si o glazuram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cuburi in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi glazurate

Postat de AlexTeacher

Desert gogosi glazurate

Aluat : Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald 5-10 minute pana incepe sa se umfle. Amesteca apoi ingredientele uscate. Cerne...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Postat de merisor67

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Pentru aluat , mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina. Va iesi un aluat cam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2014, 19:56
ce fain arata!!!!!!!!
la 30.12.2014, 20:00
Supeeeer! Chiar vreau sa o probez!!
la 30.12.2014, 20:10
ce bine arata Eu folosesc rar de tot gelatina, de cate ori am facut cu gelatina nu mi-a prea placut
la 30.12.2014, 20:12
la 30.12.2014, 20:23
Si la noi o portie! Sau doua!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking