Prajitura Deliciu

Postat de diana_k in Prajituri
19 Ian 2012 | 76575 vizualizari
Prajitura Deliciu

Ingrediente

  • pentru o portie mare de prajitura avem nevoie de:
  • 200g crema de ciocolata finetti sau nutella,
  • 200g nuca taiata ,
  • 150g biscuiti simpli,
  • 1 cana cafea indulcita ,
  • pentru blat:
  • 7 albusuri,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 4 lg nuci macinate,
  • 2 lg faina,
  • pentru crema :
  • 7 galbenusuri.
  • 10 lg zahar.
  • 7 lg lapte.
  • 350 ml frisca.
  • 1 esenta de vanile

Mod de preparare

Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava peste nuci si coacem blatul la 180` C aproximativ 25 minute. Scoatem blatul cald din tava, il intoarcem cu fata in jos si il ungem cu crema de ciocolata.

Crema: amestecam galbenusurile, zaharul si laptele si punem crema la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa apoi o lasam la racit. Batem frisca apoi adaugam treptat crema racita si mai mixam putin pana se formeaza o crema spumoasa.

Peste blat se intinde jumatate de crema, se aseaza biscuiti inmuiati cateva secunde in cafea, apoi intindem si restul de crema. Lasam prajitura la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2012, 10:08
primaaaaaaaaaa
la 19.01.2012, 10:19
Si eu primaaa...umar la umar cu Adinuta...
la 19.01.2012, 10:29
primesc si eu o bucatica
la 19.01.2012, 10:51
cu adevarat un deliciu , fetelor...pastrati-mi si mie o felie
la 19.01.2012, 10:59
buna buna

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking