Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Postat de alice_ciobanu in Prajituri
19 Iun 2012 | 5388 vizualizari
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea

Pana azi eram convinsa ca Pavlova (by J.O) si Rulada de bezea cu frisca si capsuni sunt favoritele mele, adica 'za best of 'za bets, the ultimate....dar...va spun cinstit: m-am inselat amarnic. Omul cat traieste invata si mai ales se desavarseste. Asa ca dragii mei, declar sus si tare ca aceasta este cea mai tare prajitura cu fructe si bezea, Ever! Am pozat-o si apoi am muscat timid din ea... am inmarmurit si apoi am strigat dupa Ralu... "unde esti ca mor aici?!" Pe bune. E cea mai tare praji ever.

Ingrediente

  •  pentru prima compozitie:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr faina
  • 50 gr migdale rasnite
  • cateva fire de sofran
  • 3 linguri apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri mari
  • 225 gr zahar tos
  • 30 gr migdale rasnite
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zahar pudra pentru presarat
  • 1 banana
  • 3 caise
  • capsuni

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la treapta 3/170 grade. Tapetati o forma rotunda cu inel, de 26 cm, cu hartie pentru copt si ungeti bine cu unt. 

Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si migdalele rasnite. Firele de sofran le puneti la infuzat in 3 linguri de apa fierbinte.

Intr-un bol frecati untul cu zaharul pana se face spuma, adaugati apoi galbenusurile si coaja de lamaie si mixati bine. Adaugati faina, praful de copt si migdalele si amestecati pana la omogenizare completa, ajutati de o lingura de lemn. La sfarsit incorporati apa cu sofran si omogenizati. Puneti compozitita in tava pregatita si nivelati cu lingura.

Mixati cele 4 albusuri pana se transforma intr-o spuma densa si sticloasa. Adaugati in ploaie si treptat azaharul tos si mixati putenic dupa fiecare transa de zahar. Totul trebuie sa se transforme intr-o spuma groasa si densa, o bezea. Daca folositi KA sau KEN fiti fericite, daca sunteti mai napastuite de soarta, asa ca mine, folositi un mixer si aveti grija sa nu fumege :)) So, pls help me God! poate ma aude/vede cineva si se indura de rugaciunile mele nocturne: plss... KA be my friend! :D

Acum dupa ce v-ati ales cu o bezea demna de MasterChef (au ba), incorporati la sfarsit amestecand usor migdale rasnite fin. Turnati-o peste blatul pus in tava si nivelati. Dati la cuptor pentru 50  minute. Scoateti apoi tava si lasati pana se raceste complet. 

In timp ce toata minunatia se coace incet si sigur in cuptor, bateti spuma 200 ml smantana, pana ce obtineti frisca. Opriti-va la timp, altfel e rost de mers la super-market sa mai luati o tura :).  Dati la rece pana in momentul asamblarii prajiturii. Spalati capsunile si lasati-le la scurs. Caisele taiati-le suvite, banana rondele....

Cand prajiturica s-a racit complet, asezati-o pe un platou si puneti peste ea smantana proaspat batuta si racita bine. Intindeti uniform. 

Peste aruncati cu fructe...dupa cum va trece prin feeling. Pudrati cu praf alb, de stele, in momentul servirii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si lamaie

Postat de eumimi

Desert prajitura cu iaurt si lamaie

Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2012, 16:12
nu iti mai cer ca sigur nu mai ai
la 19.06.2012, 16:16
chiar fabuloasa
nu-nteleg eu de ce-ai strigat-o numa' pe Ralu' si pe mine nu???
poate pen'ca nu-mi plac bananele? le dadeam de-o parte si mancam restul
la 19.06.2012, 16:22
ce bunatate
la 19.06.2012, 16:23
un deliciu!
la 19.06.2012, 16:47
vreau si eu o felie mareeeeee! )

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking