Prajitura "Gemenii"

Postat de Zamfira in Prajituri
4 Mai 2013 | 38223 vizualizari
Prajitura "Gemenii"

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 30 g ciocolata amariue (85%)
  • 5 g cacao
  • 50 g nuci macinate
  • 15 g faina
  • Crema:
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 80 ml lapte
  • 20 g budinca de vanilie (1/2 pachet)
  • Umplutura krantz
  • 70 g nuci tocate mai marunt si prajite
  • 60 g zahar
  • 100 ml frisca
  • Glazura de ciocolata

Mod de preparare

Pregatirea pandispanului: frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in el. Punem tava in cuptor pentru 20 minute la o temperatura medie.

Pregatim crema: caramelizam zaharul. Amestecam laptele cu frisca si jumatate adaugam la zaharul caramelizat iar cealalta jumatate amesteam cu pudinca de vanilie. Cand zaharul s-a topit adaugam pudinca dizolvata si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se ingroase. Cand crema este rece adaugam untul si o batem crema spuma cu mixerul.

Pandispanul racit il taiem in doua (de-a lungul) si apoi si in doua, astfel vom obtine 4 bucati egale.

Ungem fiecare felie cu crema iar pe doua dintre ele punem umplutura ,,krantz", apoi imbinam doua cate doua felii.

Umplutura ,,krantz": caramelizam zaharul, adaugam frisca, lasam sa se topeasca zaharul (la foc foarte mic) apoi adaugam nucile maruntite si prajite, abia dupa ce se raceste putem sa-l punem deasupra cremei.

Deasupra celor doua gemene putem turna glazura de ciocolata sau mixta cioco neagra si alba.

Prajitura trebuie sa stea la rece cateva ore dupa care putem sa o feliem frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Gemenii"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu pere si ciocolata

Postat de MotanLaOale

Guguluf cu pere si ciocolata

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza...

Citeste continuarea

Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

Postat de Corina33

Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 18:54
Daca n-ai tripleti nu ma bag...
la 04.05.2013, 18:56
Delicioasa si imi place mult!
la 04.05.2013, 18:58
la 04.05.2013, 19:01
Pentru gemenii mei, nu?
la 04.05.2013, 19:02
delicioasa!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking