Prăjitura Katy transformata

Postat de diaconta in Prajituri
10 Mar 2013 | 21100 vizualizari
Prăjitura Katy transformata

O prăjitura tare bună pe care n-o făcusem de multă vreme,aşa că am refăcut-o puţin modificată.

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g untura
  • 50 g unt
  • 4 linguri smântâna
  • 3 galbenuşuri de ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Zeama de lamâie
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 g crema mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de coacaze roşii
  • 0 foaie sfarâmata
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar pudra
  • Zeama de lamâie
  • Pentru decor:
  • Ciocolata razuita

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi foile.

Din toate ingredientele am framântat un aluat omogen ,pe care l-am împartit în trei parti si am copt trei foi pe dosul tavii pe care am pus o hârtie de copt. Foile le-am lasat în cuptor 10 maxim 15 minute.

Pentru crema am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra, am adaugat gemul si cacaoa, frisca batuta, iar la final am pus una dintre foi sfarâmata. Am întins crema între cele doua foi ,apoi am pregatit bezeaua.

Asta e partea care nu-mi place deloc la prajitura asta.

Albusurile le-am amestecat cu zaharul pudra ,pe care l-am pus tot odata în albusuri. Am pus vasul pe baie de aburi si am mixat pâna când spuma s-a întarit suficient. Aveti grija ca vasul în care ati pus albusurile sa nu ajunga în apa care fierbe. De asemenea bezeaua nu trebuie lasata nici foarte mult pe aburi,altfel albusurile se vor praji.

Am pus bezeaua peste prajitura,am razuit ciocolata si am lasat la frigider pâna a doua zi.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Katy transformata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert choux craquelin

Postat de Oana

Desert choux craquelin

Se pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem

Postat de retetele_tinei

Prajitura cu gem

Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea. Separat, se amesteca drojdia cu laptele. Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2013, 12:14
Dia vin pana la tine ca vad ca ai un deliciu de desert
la 10.03.2013, 12:17
Rocsi, ia-ma si pe mine
la 10.03.2013, 12:17
ce bine arata! vreau si eu o bucatica!
la 10.03.2013, 12:21
cum arata.............
la 10.03.2013, 12:21
Hai SImo..Acum ma incalt, te iau pe tine, apoi la Dia direct

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking