Prajitura "Musafir nepoftit"

Postat de Mokuska in Prajituri
16 Feb 2014 | 5014 vizualizari
Prajitura "Musafir nepoftit"

O prajitura rapida si ieftina

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • praf de sare
  • praf de copt
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 1 vanilie
  • Umplutura: gem de caise, finetti, marmelada, crema, budinca (oricare dintre acestea)
  • Glazura: Zahar pudra vanilata sau ciocolata topita

Mod de preparare

Se despart cele 5 galbenusuri de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, apa si coaja de portocala. Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat albusurile reci cu praful de sare. Faina si spuma din albusuri se amesteca usor si treptat cu galbenusurile. Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava 34 x 40 cm pentru ca nu am una mai mare ;) ). Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.

Inainte sa scoatem blatul pregatim un prosop curat de bucatarie, il udam, il stoarcem de apa si il intindem pe masa. Blatul, imediat ce am scos din cuptor se aseaza peste prosopul ud, indepartam hartia si rulam foarte strans. Lasam sa se raceasca, dupa care desfacem din prosop si il ungem cu gem de caise, finetti, crema, marmelada ( ce avem prin casa).

Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat sau se poate stropi cu ciocolata topita.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Musafir nepoftit"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bulion

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi de bulion

Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Adaugi făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 15:47
Nu ai o poza finala?
la 16.02.2014, 15:56
Acum am taiat prajitura
la 16.02.2014, 16:08
No ashea )) sa stim si noi ce mancam daca ne dai.
Faina,mie nu prea-mi ies ruladele cum as vrea.
la 16.02.2014, 16:13
Am facut-o in graba, sa am ceva dulce...si m-am gandit la voi )
la 16.02.2014, 16:18
cred ca secretul este sa-l rulezi imediat dupa ce l-ai scos... ramane foarte pufos de la aburul ala fierbinte, parca e insiropat.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking