Ingrediente
- Blat - am facut 3 ca mi s-a parut mai simplu ( asa si Inei)
- 9 oua
- 9 linguri lapte
- 9 linguri pline cu nuca macinata
- 18 linguri zahar
- 9 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
- un praf de sare
- Crema
- 3 galbenusuri
- 600 ml lapte
- 2 pliculete ( 68 g) budinca vanilie bourbon premium de la Dr.Oetker
- 150 g zahar
- 250 g unt cu 70 % grasime
- 100 g zahar pudra
- 1 fiola eseta vanilie
- Caramel
- 300 g zahar caramelizat
- Glazura
- 150 g zahar pudra
- 3 linguri pline cu cacao
- 4 linguri ulei
- 4-5 linguri apa clocotita ( cat cere glazura sa poate sa se intinda uniform)
Mod de preparare
Crema:
Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine.
Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroase. La final am adaugat esenta de vanilie. Am tras cratita de pe foc am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca. Separat am frecat untul la temperatura camerei cu 100 g zahar pudra, apoi am adaugat putin cate putin budinca racita bine, pana am integrat in unt toata budinca si am obtinut o crema spumoasa si consistenta.
Blat :
Intr-un castron am pus albusurile si un praf de sare si am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat laptele si galbenusurile, la final am incorporat faina, nuca macinata si praful de copt si am omogenizat. Am tapetata o tava cu hartie de copt (26/35 cm) am impartit compozitia, cu aproximatie, in 3 parti egale si am copt 3 blaturi. Se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit blaturile si apoi se desprind de pe foaia de copt.
Asamblare :
Asezam pe un blat sau tava primul blat, intindem jumatate din crema, asezam blatul al doilea, presam putin sa se prinda crema bine. Apoi pe foc caramelizam cele 300 g de zahar, la foc mic si amestecand continuu, pana capata o culoare de chihlimbar si e tot zaharul caramelizat. Asa fierbinte il turnam peste prajitura si intindem uniform. Ne miscam cu talent si repede sa nu se intareasca. Lasam sa se raceasca bine apoi intindem restul de crema si punem ultimul blat peste care intindem glazura formata dintr-un amestec de zahar pudra, cacao, ulei si apa clocotita. Intindem bine glazura si dam la rece prajitura pana a doua zi cand o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|