Ingrediente
- Blat:
- -200 g unt
- -100 g zahăr
- -150 g miere
- -5 ouă
- -1 lingurita praf de copt
- -300 g făină
- -1 varf cutit sare
- Umplutura 1:
- -300 ml smântână pentru frisca
- -2 linguri miere
- -2 linguri zahar (daca mai trebuie)
- Umplutura 2:
- -100 gr gem de portocale
- Decor:
- -100 gr ciocolata neagra
- -2 linguri lapte
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in compozitie si amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza.
Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau hartie de copt .
Turnam aluatul si dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand trece testul scobitorii .
Cand este copt il lasam la racit si pregatim umplutura : batem smantana foarte bine cu mierea si daca mai trebuie (va place mai dulce) adaugati si zahar . Puteti adauga arome sau coaja confiata de portocale.
Cand aluatul este rece il taiem in asa fel incat sa avem 4 parti .
Asezam prima parte de aluat si il ungem cu frisca batuta tare, asezam peste frisca a doua parte pe care o ungem cu gemul de portocale. Deasupra gemului punem a treia parte de aluat si din nou frisca . Deasupra punem ultima parte de aluat .
Facem glazura topind ciocolata cu laptele si turnam deasupra . Nivelam si dam la frigider pana a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piernik" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|