Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Iun 2016 | 5348 vizualizari
Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata

"" Sa ne racorim'' ca e cam cald.....:))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar + 2 linguri pentru visine
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 20 g cacao
  • 500 g visine fara samburi
  • 100 g nuca
  • Sos de ciocolata

Mod de preparare

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/36 cm, apoi asezam visinele si nucata taiata grosier si presaram 2 linguri de zahar, apoi ne apucam de blat.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele si mai mixam cca 5-6 min. Adaugam faina si praful de copt, omogenizam si incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Compozitia obtinuta o turnam peste visine, oprim un pic de compozitie in care punem cacao si apoi cu o lingurita punem din loc in loc peste compozitia alba, asa cum se vede in imagine. Dam tava la cuptorul preincalzit, facem testul scobitorii, daca aceasta iese curata prajitura este coapta. Scoatem tava din cuptor si o rasturnam, scoatem hartia de copt si apoi turnam sosul de ciocolata cat este calda, sa intre in prajitura. Lasam sa s eraceasca si apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac floare

Postat de vio_dreams

Cozonac floare

Primul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata ,...

Citeste continuarea

Clafoutis cu struguri

Postat de gurita_ta2005

Clafoutis cu struguri

Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute. Se  adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2016, 20:28
Îmi place la nebunie!
la 23.06.2016, 20:31
Vaiiii, ciucalata si visine, bun, tare bun!
la 23.06.2016, 20:43
bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
la 23.06.2016, 20:55
la 23.06.2016, 21:16
Vreau si eu

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking