Prajitura saseasca cu branza dulce

Postat de Constelatialeu in Prajituri
30 Ian 2014 | 8567 vizualizari
Prajitura saseasca cu branza dulce

Vroiam ceva cu branza dulce, dar nu ce facusem pana acum, asa ca m-am pus pe cautat. Cautand pe ici, pe colo, am nimerit in "curte" la Crisulina si mi-a placut ce am gasit. Cica ea, Crisulina, s-a inspirat de la Corina, ambele amandoua s-au dat cu nemtii ca asa au vrut muschii lor, e treaba lor, eu le placeam si de atentau la triburile din Amazon, sunt fete de gasca... Gata cu gargara, sa scriu ce am prestat, ca ce a iesit Dumnezeu cu mila...

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 500 g branza dulce
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja de lamaie
  • 50 g stafide

Mod de preparare

Mai intai pregatim grisul. Laptele impreuna cu 3 linguri de zahar si un praf de sare il punem la fiert, cand a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Amestecam timp de 10 minute, apoi tragem cratita de pe foc. Ungem cu unt un vas de yena rotund (puteti folosi si alte forme, tava, forma de tort) si turnam grijul in el. Uniformizam grisul, cel care devine "blatul" prajiturii.

Apoi punem intr-un castron branza dulce cu untul, zaharul, ouale, coaja de lamaie si zaharul vanilat si mixam pana devine o crema omogena. La final adaugam faina si stafidele (daca nu va plac staffidele nu puneti, e simplu).

Acesta crema se toarna peste gris, se da vasul la cuptorul preincalzit la 180-200 grade (fiecare in functie de ce cuptor are), se lasa cca 30-35 minute. Cand este aproape gata o scoatem din cuptor si presaram deasupra niste zahar brun si mai lasam la cuptor 5-10 minute ( e facultativa chestia asta, mie asa mi-a venit sa fac).

Pentru ca mie imi place calda, n-am lasat-o sa se raceasca, am servit o bucatica asezonata cu dulceata de cirese amare, mortala combinatia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura saseasca cu afine

Postat de mirela0911

Desert prajitura saseasca cu afine

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase....

Citeste continuarea

Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare

Postat de merisor67

Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare

Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare. Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2014, 17:03
Ce bine arata !!!
la 30.01.2014, 17:07
Huoooooooooooooooooooooooooooooooooo! buuuuuunaaaa rau!
la 30.01.2014, 17:09
vreau si eu o portie!
la 30.01.2014, 17:17
buuna saseasca
la 30.01.2014, 17:19

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking