Prajitura "toamnei" cu prune

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
2 Sep 2014 | 6387 vizualizari
Prajitura "toamnei" cu prune

De cand am vazut la Simona aceasta reteta m-a cucerit. Ea a folosit migdale si ghimbir, insa eu am schimbat putin, am asociat prunele cu nuci si lamaie. A iesit o pufosenie foarte buna, la care s-a cerut repeat...Multumesc pentru reteta Simona, pupici!

Ingrediente

  • 220 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1 canita mica miez de nuca
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit)
  • zahar pudra

Mod de preparare

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul.

Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie.

Nucile le tocam si le punem in compozitie.

Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia.

Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat.

Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "toamnei" cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu banane

Postat de mirela0911

Briose cu banane

Faina se amesteca cu bicarbonatul. Ouale se bat bine cu praful de sare si zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Laptele si uleiul se amesteca si se toarna in fir subtire peste oua. Se...

Citeste continuarea

Tarta satinata de ciocolata

Postat de xana

Tarta satinata de ciocolata

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin. Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2014, 21:13
la 02.09.2014, 21:17
Rocsi, parcă-mi închipui ce miros are în timp ce o scoţi din cuptor. =D<
la 02.09.2014, 21:18
Si-n timp ce se coace, Parinte
Rocsi
la 02.09.2014, 21:22
normal ca sunt prezenta ador prajiturile cu prune
la 02.09.2014, 21:22

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking