Prajitura "Trandafirul rosu"

Postat de Sidy in Prajituri
15 Iun 2012 | 8356 vizualizari
Prajitura "Trandafirul rosu"

In revista Practic in bucatarie si pe multe bloguri culinare am gasit aceasta prajitura , care in original este Trandafirul negru. Dar cum pe mine ma deprima aceasta culoare, m-am gandit sa-l transform in Trandafirul rosu ca doar e culoarea mea preferata. Am facut unele modificari si a iesit ceva foarte delicios ,ce nu a putut sta la rece pina a doua zi...a trebuit inceput.Si nu-mi pare rau.... Nu are acelasi aspect ca si trandafirul negru dar, fiind si sezonul capsunilor. are o aroma aparte si un gust nemaipomenit. Incercati...

Ingrediente

  • - pentru aluat
  • 1 kg faina alba
  • 100 g margarina
  • 250 g xahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 praf de copt
  • - pentru umplutura
  • 250g rahat rosu
  • 100 g papaya confiata
  • 150 g merisoare confiate
  • 100 g stafide
  • 1 borcan gem de capsuni
  • - pentru crema
  • 1 cutie crema Cremsnit Dr Oetker
  • 1 budinca vanilie Bourbon
  • 1,100 l lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 borcan gem capsuni
  • 2 foi napolitana
  • - pentru glazura
  • 1 plic glazura capsuni de la Dr Oetker
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Rahatul si papaia le taiem cuburi mici si le amestecam impreuna cu merisoarele si stafidele.

Facem un aluat din faina, margarina tinuta la temperatura camerei, oua, zahar si praful de copt amestecat cu faina. Adaugam putin cate putin laptele si framantam sa obtinem un aluat bun de intins.

Punem aluatul pe o suprafata data cu faina si il inpartim in 6 parti egale.

Doua le intindem foi pe care le vom coace pe o hartie de copt, intr-o tava de 23 X 35 cm, in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina prind putina culoare, cam 12-15 minute.

Celelalte 4 bilute le intindem , le ungem cu gem proaspat de capsuni si presaram pe fiecare dintre ele 1/4 din amestecul de rahat cu fructe confiate. Le rulam si le punem una linga alta in aceeasi tava, pe hartia de copt sa se coaca tot la 180 de grade, cam 50 de minute pina prind culoare. Ruladele se vor lipi una de alta si asa le si lasam sa se raceasca in tava.

Preparam crema de cremes cu 700 ml lapte cum scrie pe cutie, apoi budinca de vanilie doar cu 400 ml lapte si 3 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit o amestecam cu putin unt si o adaugam la crema de cremsnit obtinuta.

Montam prajitura astfel: in tava in care s-au copt asezam o foaie de napolitana pe care o ungem cu gem de capsuni. Punem peste ea foaia de prajitura apoi 1/2 din crema de cremes, cele 4 rulade lipite una de alta, restul cremei de vanilie, a doua foaie coapta pe care o ungem cu gem de capsuni si apoi asezam foaia de napolitana deasupra.

Glazura de capsuni o punem la topit intr-o craticioara cu apa fierbinte, in plicul ei.

Ciocolata alba o taiem bucatele si o topim cu putin unt.

Punem glazura roz pe mijlocul foii dwe napolitana apoi imprejurul ei glazura alba.

Lasam prajitura sa se raceasca pina a doua zi apoi se poate portiona.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Trandafirul rosu"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Negresa

Postat de mirela0911

Desert prajitura Negresa

Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja...

Citeste continuarea

Prajitura de biscuiti si miez de lapte

Postat de MotanLaOale

Prajitura de biscuiti si miez de lapte

Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema. Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor. Se amesteca bine crema cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2012, 09:10
la 15.06.2012, 09:17
Foarte buna!
la 15.06.2012, 09:18
Excelenta prajitura!
la 15.06.2012, 09:26
tare bine arata
la 15.06.2012, 09:29
buna

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking