Ingrediente
Blat:
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 8 linguri de faina
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 200 gr visine fara sambure
CREMA:
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahar
- esenta vanilie
- 2 linguri amidon
- 200 ml frisca lichida
GLAZURA
- 150 gr ciocolata neagra
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blatul:
Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste compozitia cea alba. Deasupra se pun visinile si se da prajitura la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
200 ml lapte se pune la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 50 ml lapte.Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca, continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Frisca se bate.Cand este crema rece se incorporeaza frisca.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit putin.
ASAMBLARE:
Se pune blatul pe un platou, se pune crema si deasupra se pune glazura.Se fac valuri cu furculita umeda.
POFTA BUNA!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|