Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200

Postat de Dea_Dea in Prajituri
4 Iul 2013 | 5466 vizualizari
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200

O prajitura minunata , care ne-a placut tare mult !! Rapida si gustoasa!

Ingrediente

Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 gr visine fara sambure
CREMA:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
GLAZURA
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se freaca cu zaharul pana devin pufoase (10 min), se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie se pune in tava cu hartie de copt(20 x30), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacaoa si se pune peste compozitia cea alba. Deasupra se pun visinile si se da prajitura la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

200 ml lapte se pune la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 50 ml lapte.Cand laptele clocoteste se adauga amidonul si se amesteca, continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Frisca se bate.Cand este crema rece se incorporeaza frisca.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza si se lasa la racorit putin.

ASAMBLARE:

Se pune blatul pe un platou, se pune crema si deasupra se pune glazura.Se fac valuri cu furculita umeda.

 

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale si portocale

Postat de Oana

Desert prajitura cu migdale si portocale

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2013, 10:33
felicitari!la cat mai multefaina praji!
la 04.07.2013, 10:37
Bya , nu sunt multe in 2 luni jumate ..
la 04.07.2013, 10:39
e ok
la 04.07.2013, 10:41
asta e pentru mine????sau ce ?)
la 04.07.2013, 10:47
Pai daca vrei neaparat

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking