Ingrediente
- 250 g migdale
- 250 g nuci
- 6 albusuri
- 500 g zahar pudra
- 1/4 baton vanilie pisata (n-am avut, am pus zahar vanilat 2 plicuri)
- zeama de la 1 lamaie mica
Mod de preparare
Macini marunt la robot migdalele si nucile impreuna cu zaharul pudra.
Pui hartie de copt in tava de la aragaz si dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade, cam treapta 2.5 la cuptor pe gaz).
Muti intr-un bol incapator amestecul uscat si adaugi unul cate unul albusurile si apoi zeama de lamaie si vanilia. Omogenizezi bine, cu miscari circulare.
Forma rotunda o obtii aplicand buline de 2.5 cm (care mai cresc) cu posul. Cu lingurita puse, ies neregulate, nu m-ar deranja deloc dar inegal coapte.
Se coc timp de 20 de minute. Eu dupa 10 minute le-am mutat pe treapta de sus si pe vatra cuptorului am tinut o tava goala ca sa nu se rumeneasca prea repede la baza.
Le scoti cu tot cu hartie pe blat, le lasi sa se raceasca si in mod normal se desprind usor. daca adera, eu prefer sa trec lama subtire a unui cutit pe sub baza. Poti sa umezesti masa si sa pui hartia pe masa uda dar parca un pic se uda si pricomigdalele, am preferat sa le desprind cu cutitul pe uscat.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|