Ingrediente
- 6 buc pulpe superioare si 2 copanele (in total 1 kg)
- 20 ml ulei de masline
- 1 buc ceapa alba mare
- 1 buc morcov
- 1 crenguta de telina
- 1 fir de rozmarin
- 1 catel de usturoi mai mare
- sare, piper dupa gust
- 100 ml vin rosu
- 400 ml suc de rosii
- masline negre
- patrunjel verde
- cartofi piure
Mod de preparare
Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa.
Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare parte.
Ceapa se curata si se taie marunt. La fel si morcovul, se curata si se taie in cubulete mici. Crenguta de telina se taie marunt. Catelul de usturoi se curata si se lasa intreg.
Dupa ce s-au calit bucatile de carne, se pun si legumele, usturoiul si crenguta de rozmarin si se lasa 5 minute sa se caleasca impreuna apoi se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a se evapora alcoolul. Se indeparteaza rozmarinul si usturoiul si se pune sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, timp de 30-40 de minute, pana se obtine un sos mai gros.
Intre timp se prepara piureul de cartofi apoi se serveste impreuna cu carnea si sosul asezonate cu patrunjel verde si masline negre.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|